Ingrediente: blat - faina de grau 500 g, drojdie 25 g, 3 lg ulei, putina sare si zahar
ciuperci, masline, ardei gras, cascaval si emmentaler, oregano, suc de rosii si/sau ketchup
Calorii: aproximativ 300kcal/100 g
Pret: o pizza maxim 18 lei (3-4 portii)
Blat: In 300 ml de apa calduta (cat poti sa tii degetele in ea) se topesc 2 lingurite de zahar. Se adauga 25 g drojdie proaspata si se amesteca pana se dizolva drojdia. Se acopera si se lasa 10-15 minute pana face putina spuma.
In acest timp am cantarit 200 g faina neagra de grau, 200 g faina alba, si 100 g faina de secara (le aveam prin casa, si am vrut sa vad cum iese - a iesit excelent). Am adaugat putina sare si trei linguri de ulei de masline.
Am amestecat tot si am framantat pana nu s-a mai lipit coca de maini (pentru asta mai trebuie o cana de faina). Se lasa la crescut o ora, acoperit cu un prosop curat.
In timp ce creste, se taie ardeiul, ciupercile, cascavalul, maslinele.
Dupa ce a crescut coca, se framanta bine si se intinde. Se aseza in tava dupa ce a fost unsa cu putin ulei. Acum am mai lasat-o cateva minute. Se inteapa cu niste scobitori (pentru a nu se umfla) si unge cu putin ketchup sau suc de rosii si se pune in cuptorul preincalzit. Am copt doar blatul la foc mediu 10-15 minute.
Dupa ce s-a copt am imprastiat ingredintele si am mai lasat 15 minute la copt la foc mediu. A iesit ce se vede la inceputul postarii, dar nu se vede ce buna a fost. In sfarsit mi-a iesit bine! :)
ciuperci, masline, ardei gras, cascaval si emmentaler, oregano, suc de rosii si/sau ketchup
Calorii: aproximativ 300kcal/100 g
Pret: o pizza maxim 18 lei (3-4 portii)
Blat: In 300 ml de apa calduta (cat poti sa tii degetele in ea) se topesc 2 lingurite de zahar. Se adauga 25 g drojdie proaspata si se amesteca pana se dizolva drojdia. Se acopera si se lasa 10-15 minute pana face putina spuma.
In acest timp am cantarit 200 g faina neagra de grau, 200 g faina alba, si 100 g faina de secara (le aveam prin casa, si am vrut sa vad cum iese - a iesit excelent). Am adaugat putina sare si trei linguri de ulei de masline.
Am amestecat tot si am framantat pana nu s-a mai lipit coca de maini (pentru asta mai trebuie o cana de faina). Se lasa la crescut o ora, acoperit cu un prosop curat.
In timp ce creste, se taie ardeiul, ciupercile, cascavalul, maslinele.
Dupa ce a crescut coca, se framanta bine si se intinde. Se aseza in tava dupa ce a fost unsa cu putin ulei. Acum am mai lasat-o cateva minute. Se inteapa cu niste scobitori (pentru a nu se umfla) si unge cu putin ketchup sau suc de rosii si se pune in cuptorul preincalzit. Am copt doar blatul la foc mediu 10-15 minute.
Dupa ce s-a copt am imprastiat ingredintele si am mai lasat 15 minute la copt la foc mediu. A iesit ce se vede la inceputul postarii, dar nu se vede ce buna a fost. In sfarsit mi-a iesit bine! :)
Comentarii
Trimiteți un comentariu