Ingrediente: faina alba de grau 450 g, tarate de grau 50 g, faina de secara pentru framantat (sau ce faina are fiecare), 3 linguri ulei, 25 g dojdie proaspata, 300 ml apa, sare si zahar.
Calorii: 250 kcal/100 g
1. Se pune apa la incalzit cu putin zahar (doua lingurite) pentru a se topi. Dupa ce ajunge la 35-40 grade Celsius (calda, dar sa poti tine degetele in ea)
2. Se striveste si topeste drojdia in apa, se acopera si se lasa 10 minute sa faca spuma.
3. Se amesteca faina alba cu taratele si se adauga sare si trei linguri de ulei (eventual de masline).
4. Se pune drojdia in faina si se amesteca. Se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de maini.
5. Se lasa la crescut o ora. Apoi se framanta iarasi bine, pentru 10-15 minute.
6. Se formeaza doua painici ovale, se cresteaza putin si se mai lasa 10 minute la crescut.
7. Se pun in cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 25-30 minute (depinde si de fiecare aragaz, asa ca daca miroase a ars se scoate:).
Calorii: 250 kcal/100 g
1. Se pune apa la incalzit cu putin zahar (doua lingurite) pentru a se topi. Dupa ce ajunge la 35-40 grade Celsius (calda, dar sa poti tine degetele in ea)
2. Se striveste si topeste drojdia in apa, se acopera si se lasa 10 minute sa faca spuma.
3. Se amesteca faina alba cu taratele si se adauga sare si trei linguri de ulei (eventual de masline).
4. Se pune drojdia in faina si se amesteca. Se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de maini.
5. Se lasa la crescut o ora. Apoi se framanta iarasi bine, pentru 10-15 minute.
6. Se formeaza doua painici ovale, se cresteaza putin si se mai lasa 10 minute la crescut.
7. Se pun in cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 25-30 minute (depinde si de fiecare aragaz, asa ca daca miroase a ars se scoate:).
Comentarii
Trimiteți un comentariu