Ingrediente: 500 g faina, 25 g drojdie proaspata, 3 linguri ulei, zahar, sare, cascaval, mozzarella si/sau alte branzeturi, ciuperci, ardei gras, masline, carne, oregano si kethup.
Preparare blat: se incalzesc 300 ml de apa pana cand ajunge la o temperatura de 30-40 grade Celsius (calduta). Se topesc doua lingurite de zahar in apa si apoi se pune drojdia strivita, se amesteca si se lasa acoperita pentru 10-15 minute.
Se cantareste faina (se poate folosi si faina neagra de grau, secara etc.) si se adauga sare si 3 linguri ulei. Dupa ce a facut drojdia spuma se toarna si ea in faina. Se amesteca bine si se adauga faina treptat. Se framanta pana cand nu se mai lipeste aluatul de degete si are o consistenta omogena. Apoi se lasa la crescut timp de o ora, acoperit cu un prosop curat.
Dupa ce a crescut se mai framanta 10 minute si se intinde aluatul pentru o pizza (200-400g). Se inteapa cu scobitori pentru a nu se umfla si se pun pe blat: kethup, ardeii si ciupercile taiate.
Se introduce in cuptorul preincalzit si se lasa 15 minute la foc mediu. Apoi se presara restul ingredientelor si se mai pune in cuptor 15-20 minute. Poze cu etapele:
Preparare blat: se incalzesc 300 ml de apa pana cand ajunge la o temperatura de 30-40 grade Celsius (calduta). Se topesc doua lingurite de zahar in apa si apoi se pune drojdia strivita, se amesteca si se lasa acoperita pentru 10-15 minute.
Se cantareste faina (se poate folosi si faina neagra de grau, secara etc.) si se adauga sare si 3 linguri ulei. Dupa ce a facut drojdia spuma se toarna si ea in faina. Se amesteca bine si se adauga faina treptat. Se framanta pana cand nu se mai lipeste aluatul de degete si are o consistenta omogena. Apoi se lasa la crescut timp de o ora, acoperit cu un prosop curat.
Dupa ce a crescut se mai framanta 10 minute si se intinde aluatul pentru o pizza (200-400g). Se inteapa cu scobitori pentru a nu se umfla si se pun pe blat: kethup, ardeii si ciupercile taiate.
Se introduce in cuptorul preincalzit si se lasa 15 minute la foc mediu. Apoi se presara restul ingredientelor si se mai pune in cuptor 15-20 minute. Poze cu etapele:
Pofta buna! |
Comentarii
Trimiteți un comentariu