Treceți la conținutul principal

Bors de fasole

Ingrediente: fasole boabe, morcov, telina, ceapa, ardei gras, dovlecel, leustean, cimbru, doua linguri ulei, vegeta, bulion, bors.
Calorii: 100 kcal/ 100 g





1. am pus fasolea la inmuiat cateva ore (6-12) inainte de fierbere.
2. am fiert fasolea in  trei ape timp de o ora.
3. in ultima apa in care fierbe fasolea (care devine ciorba) se adauga legumele taiate, vegeta si piper sau un ardei iute tocat.
4. dupa ce au mai fiert  toate cel putin o jumatate de ora, se adauga doua linguri bulion, ceapa calita si borsul (daca e uscat se pune direct, daca e lichid se clocoteste mai intai).
5. le-am mai lasat 5-10 minute si apoi am adaugat cimbru si leustean (daca puneti verdeata uscata, se adauga cu 5 minute inainte de a stinge focul).





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macrou cu brocoli la cuptor

E o reteta foarte simpla, sanatoasa si accesibila ca pret. Combinatia de macrou cu brocoli si mujdei e foarte gustoasa. Ingrediente : 6 pesti, brocoli, lamaie, ulei de masline, sare, piper, usturoi si daca aveti ceva verdeata (patrunjel) Calorii : 140 kcal/100g macroul Pret : 30 lei, 6 portii  Se dezgheata si se curata pestii, se taie coada si capul. Apoi se pun in tava, se ung cu putin ulei, se adauga brocoli si putina lamaie, sare si piper. Tava se acopera cu folie de aluminiu intepata cu o scobitoare. Se lasa la foc mic in cuptor pentru o ora. Brocoli se scoate dupa 30 de minute, sau cand are culoarea verde aprins. Eu am facut si mujdei de usturoi si a mers foarte bine (usturoi curatat, lamaie, ulei masline si sare).

Orez integral cu legume si pui si un fel de crispy strips

Orez cu legume si pui, ingrediente: orez integral, morcovi, masline, fasole verde, o ceapa mica, doua linguri ulei, patrunjel, sare, piper si un piept de pui. Calorii: 175 kcal/ 100 g 1. Se lasa orezul la inmuiat 12 ore (nu e obligatoriu, doar se fierbe mai mult) 2. Se fierbe orezul 45 de minute pana scade. 3. In acelasi timp se taie legumele si puiul. 4. Se caleste putin orezul in ulei, apoi se adauga carnea, legumele si maslinele. 5. Se adauga apa cat sa le cuprinda, se acopera si se lasa la foc mic (15 minute). Amestecati din cand in cand. Dupa aceea se ia capacul, se mareste flacara si se mai lasa pana cand scade. Se amesteca pentru a nu se prinde sau arde. 6. Se adauga patrunjelul si se face o salata de varza. Crispy strips in 15 minute. Ingrediente jumatate piept pui, 1-2 oua, fulgi porumb, sare si piper, putina faina, ulei. 1. Se maruntesc fulgii de porumb, se bat doua oua si se pune in ele sare piper si faina. 2. Se taie pieptul in fasii si se da prin oua si apoi

Briose cu putini carbohidrati (low carb/ketogenic si evident fara zahar adaugat)

M-am agitat de dimineata pentru un mic dejun cu putini carbohidrati. Mini omlete cu sunca, ou, telemea, putin ardei gras si ceapa taiate marunt si oregano. Desert briose cu ciocolata - foarte bune! Am cedat si am mancat jumatate...desi planul era sa mananc diseara :) minunatia asta are doar 4 grame de carbohidrati/briosa si sunt bestiale cu cafeaua de dimineata  Reteta pentru cele 6 briose din poza: 4 oua, 4 linguri pline cu faina de migdale, o lingurita de bicarbonat de sodiu, o ciocolata Heidi 75% cacao, vreo 50 gr unt, ulei cocos pentru uns formele - sau alta grasime.  Ingredinte optionale: fulgi de cocos, nuci, zmeura. Se topeste ciocolata neagra cu untul la microunde (la cea mai mica putere) - cateva minute - sa nu se incalzeasca prea tare. Se bat ouale, se adauga amestecul de ciocolata cu unt topite, se mixeaza din nou apoi se adauga faina de migdale si bicarbonatul se mixeaza si se toarna in formele unse.  Am pus in cuptorul incins pe mijloc la foc