Foarte buna, te scapa de grija felului intai doua-trei zile si se fac economii considerabile daca ai o ciorba mereu in frigider. De multe ori sotul meu se satura doar din ea (bineinteles adauga mult iaurt si paine).
Ingrediente: telina, morcov, dovlecei, ardei gras, ceapa, un ardei iute, doua foi de varza, fasole verde, bulion, bors, leustean, vegeta si nitel ulei (doua-trei linguri).
Am taiat cubulete toate legumele si le-am calit putin in ulei. Am adaugat apa, vegeta, si le-am lasat la foc mare pana a dat in clocot. Am amestecat bine, apoi am pus capacul si am lasat la foc mic spre mediu cam 15 minute. In acest timp am tocat ceapa, am calit-o si am fiert borsul lichid (daca e uscat se adauga direct).
Se pune in oala ceapa, o lingura-doua de bulion, si se mai lasa putin la fiert. Apoi se pune, borsul, se amesteca, si se mai fierbe 5-10 minute. La sfarsit se adauga verdeata si gata.
Acum ramane doar sa se raceasca. E foarte bun cu iaurt gras, paine neagra si ardei iuti.
Ingrediente: telina, morcov, dovlecei, ardei gras, ceapa, un ardei iute, doua foi de varza, fasole verde, bulion, bors, leustean, vegeta si nitel ulei (doua-trei linguri).
Am taiat cubulete toate legumele si le-am calit putin in ulei. Am adaugat apa, vegeta, si le-am lasat la foc mare pana a dat in clocot. Am amestecat bine, apoi am pus capacul si am lasat la foc mic spre mediu cam 15 minute. In acest timp am tocat ceapa, am calit-o si am fiert borsul lichid (daca e uscat se adauga direct).
Se pune in oala ceapa, o lingura-doua de bulion, si se mai lasa putin la fiert. Apoi se pune, borsul, se amesteca, si se mai fierbe 5-10 minute. La sfarsit se adauga verdeata si gata.
Acum ramane doar sa se raceasca. E foarte bun cu iaurt gras, paine neagra si ardei iuti.
Comentarii
Trimiteți un comentariu