Ingrediente (doua portii): piept curcan 300 g, 3 cartofi, 300 g mazare, o ceapa, morcovi, doua linguri ulei de masline, suc de rosii, patrunjel, sare, piper.
Carnea: se taie fasii (perpendicular pe fibra muschiului) si se bat cu ciocanul de carne (se pune folie alimentara peste carne cand se bate) si se marineaza (nu e obligatoriu). Daca se marineaza mai dureaza cel putin 4 ore. Eu am marinat carnea intr-un amestec de usturoi pisat, ulei de masline, sare, piper si apa (se lasa la frigider, acoperita, in acest amestec).
Feliile de carne se ung cu putin ulei si se frig pe gratar la foc mic pentru 15 minute.
Legumele: Se taie cartofii cubulete, si se pun la fiert la foc mediu in putina apa. Se taie morcovul si se adauga si el. Ceapa si ardeiul gras se taie, se calesc separat in putin ulei si se adauga si ele. E timpul pentru mazare si suc de rosii. Se amesteca toate legumele, se coc timp de 5-10 minute impreuna si se presara patrunjel la sfarsit - daca e proaspat (uscat se adauga cu 5 minute inainte de a inchide focul).
Carnea: se taie fasii (perpendicular pe fibra muschiului) si se bat cu ciocanul de carne (se pune folie alimentara peste carne cand se bate) si se marineaza (nu e obligatoriu). Daca se marineaza mai dureaza cel putin 4 ore. Eu am marinat carnea intr-un amestec de usturoi pisat, ulei de masline, sare, piper si apa (se lasa la frigider, acoperita, in acest amestec).
Feliile de carne se ung cu putin ulei si se frig pe gratar la foc mic pentru 15 minute.
Legumele: Se taie cartofii cubulete, si se pun la fiert la foc mediu in putina apa. Se taie morcovul si se adauga si el. Ceapa si ardeiul gras se taie, se calesc separat in putin ulei si se adauga si ele. E timpul pentru mazare si suc de rosii. Se amesteca toate legumele, se coc timp de 5-10 minute impreuna si se presara patrunjel la sfarsit - daca e proaspat (uscat se adauga cu 5 minute inainte de a inchide focul).
Comentarii
Trimiteți un comentariu