M-am chinuit ceva vreme sa gasesc o reteta buna de paine din faina integrala (pentru ca se prepara diferit de cea alba) si in sfarsit mi-a iesit foarte bine o paine. Costul este de aproape 3 lei pe paine (aproximativ 900 g).
Ingrediente: 500 faina de grau din macinis integral, 7 g drojdie uscata (un plic), o lingurita de zahar brun, 500 ml apa calda, o lingurita sare, unt pentru uns tava (sau ulei), faina alba de presarat pe deasupra.
Pentru fasole batuta: fasole alba si morcovi, condimente.
Preparare paine: - se unge tava cu unt; - se pun 500 g faina integrala, sarea si drojdia intr-un vas de cel putin 2 litri; - se incalzeste apa si se topeste zaharul in ea; - se toarna apa calduta cu zahar peste faina si restul; - se amesteca cu mixerul special pentru aluat; - se toarna amestecul in tava, se presara faina alba si se acopera cu un servet umed; - se lasa 30 minute; - se preincalzeste cuptorul si se introduce aluatul; - se tine 30 de minute in cuptor la 200 de grade Celsius (foc mediu) si pe treapta trei; - se lasa la racit.
Preparare fasole: - se fierbe fasolea in 2-3 ape pana cand incepe sa se sfarame; - se paseaza cand a scazut apa cu fasole, pentru a nu mai adauga ulei. Se pot adauga morcovi la fiert. Eu am adaugat: sare, piper, patrunjel uscat, putin cimbru uscat si putin leustean uscat. Se poate orna cu varza taiata subtire si boia iute presarata.
Ingrediente: 500 faina de grau din macinis integral, 7 g drojdie uscata (un plic), o lingurita de zahar brun, 500 ml apa calda, o lingurita sare, unt pentru uns tava (sau ulei), faina alba de presarat pe deasupra.
Pentru fasole batuta: fasole alba si morcovi, condimente.
Preparare paine: - se unge tava cu unt; - se pun 500 g faina integrala, sarea si drojdia intr-un vas de cel putin 2 litri; - se incalzeste apa si se topeste zaharul in ea; - se toarna apa calduta cu zahar peste faina si restul; - se amesteca cu mixerul special pentru aluat; - se toarna amestecul in tava, se presara faina alba si se acopera cu un servet umed; - se lasa 30 minute; - se preincalzeste cuptorul si se introduce aluatul; - se tine 30 de minute in cuptor la 200 de grade Celsius (foc mediu) si pe treapta trei; - se lasa la racit.
Preparare fasole: - se fierbe fasolea in 2-3 ape pana cand incepe sa se sfarame; - se paseaza cand a scazut apa cu fasole, pentru a nu mai adauga ulei. Se pot adauga morcovi la fiert. Eu am adaugat: sare, piper, patrunjel uscat, putin cimbru uscat si putin leustean uscat. Se poate orna cu varza taiata subtire si boia iute presarata.
Comentarii
Trimiteți un comentariu